Sürdürülebilirlik 

 

Çevresel, Ekonomik ve Sosyal  

  • Ekonomik- Kar, Tasarruf Ekonomik Büyüme ve Geliştirme  
  • Eko/Sosyal -İş Etiği, Adil Ticaret, İşçi Hakları  
  • Sosyal-Yaşam Standartı, Eğitim, Toplum Bilinci, Eşit Fırsat   
  • Sosyal Çevresel-Çevresel Adalet, Yerel Küresel Düşünme, Koruma
  • Eko/Çevre-Enerji Verimliliği, Doğal Kaynaklar, Teşvikler.
  • Çevresel-Doğal Kaynak Kullanımı, Çevre ve Atık Yönetimi, Kirlenmeyi Önleme, Hava, Su, Toprak
  • Sürdürülebilir Gelişim- Küresel Hedefler ile Eko/Sosyal/Çevresel Uyumluluk  
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Sürdürülebilir Üretim ve Üretim Mükemmelliği

Sürdürülebilir üretimi en genel ifade ile 'toplumu, çevreyi ve insanı koruyarak işletmelere ekonomik değer katan üretim stratejileri ve çözümleri' olarak tanımlayabiliriz.

Mevcut teknolojilerin daha doğru kullanılması, enerji kaçaklarının önlenmesi işletmelerde açığa çıkan enerjinin farklı yerlerde kullanılması gibi pek çok iyileştirme ile üretim süreçlerinde yatırım yapmadan kaynak tasarrufu sağlamaktayız.

Sürdürülebilir bir üretim için aşağıdaki çözümleri kullanmaktayız.

  • * Çevreye zarar vermeyen hammadde ve girdi kullanımı.
  • * Enerji verimliliği, enerji yönetim sistemi uygulamaları ve kaynak verimliliği çalışmaları.
  • * Üretim süreçlerinin çevresel boyut etki değerlendirmelerinin yapılması ve çevre yönetim sistemi uygulamaları.
ÇİZGİMİZ

Çevreye Duyarlı Üretim

Bireysel ve kurumsal olarak içinde bulunduğumuz dünya ile her gün etkileşim halindeyiz. Her an durmadan doğal kaynakları tüketip karbon ayak izi bırakmaktayız. Kurumsal sürdürülebilirlik kavramının temelinde bir parçası olduğumuz gezegene değer katmak, tükettiğin kadarını yerine koymak düsturu yatar.

İnsan, toplum ve çevre ile doğru etkileşimler kurmayan bir kurumsal sürdürülebilirlik yapılanması düşünülemez. Dünya genelinde kabul gören bulunduğumuz yaklaşımla birlikte toplum ve çevreyle sınırların kalktığı, dezavantajlı gruplara fırsat eşitliği sunan, doğal kaynakları yağmalamadan üreten ve nesli tükenmek üzere olan türlere daha çok yaşama olanağı veren yeni bir ekosistem oluşmaya başladı.

Günümüzde kurumsal sürüdürülebilirlik uygulamalarını işyerlerinde uygulayan firmalar; komiteler, danışma kurulları, yeşil ödül sistemleri, etkileşime geçip geri besleme almakta, kurumsal sürdürülebilirlik stratejilerini kuvvetlendirerek iş barışını arttırıp toplumda değer yaratmaktadır.

Bütün bu paydaşların değer zincirine katılımıyla birlikte, toplumun geneline yayılan toplumsal kalkınma sağlanmış olacaktır.